január 01

Újév köszöntő közösségi kirándulás

Közösségünk január elsején 10.30-kor találkozott a gyapai Életkertnél. Szép számban összegyűltek a szülők, gyerekek, pedagógusok, családtagok - még a négylábúak is!

Így lelkes csapatunk sok-sok kutyától kísérve, fürge léptekkel vágott neki a kirándulásnak. Senkit nem riasztott el, hogy reggel még mínusz fokok voltak. A sokat szaladgáló, vidám gyerekekről igen hamar lekerültek a sapkák, kesztyűk. De nemcsak ők melegedtek ki, a felnőttek is mind egyetértettek abban, hogy hirtelen feljebb szökött a higanyszál, és bizony a szép, szikrázó napsütésben tökéletes kiránduló időnk volt.

A gyerekek nemcsak kutyát sétáltattak és simogattak, hanem sokkal hosszabb távot jártak be, mint a felnőttek - legalábbis sok plusz lépést megtettek, amíg előre és vissza szaladgáltak.
Tudni lehetett, merre jártunk - messziről lehetett valószínűleg hallani a sok beszélgetést és kacagást.

Végül túránk nagyjából két órával az indulás után ott fejeződött be, ahol elkezdődött: az Életkertnél Kata és Barna kétféle finom lencsefőzelékkel és egy kis meleg teával vendégelte meg a társaságunkat. A batyukból előkerült még egy kis feltét a főzelékhez, valamint mézeskalács és kuglóf is került az asztalra.

A gyerekek persze még itt is találtak maguknak szórakozást: a lombkomposztba, az összegyűjtött falevelek közé ugráltak, szaltóztak. Ez a nap teli volt kalanddal, kacagással és jó kedvvel - reméljük, pont ilyen lesz a 2017-es esztendő!

Köszönjük a szervezést!

U.i.: Talán ez a kirándulás is egy újabb "Aranyhalas" hagyomány kezdete volt :)

(Horváth Katalin)