október 16

Nyílt nap a 4-5. osztályban

Hogyan tudunk úgy pizzát szeletelni, hogy mindenkinek egyenlő rész jusson? Hányadrésze egy szelet az egésznek? És ha két pizzát rendeltünk? Hány hatod a két egész? És hány tizenketted? Melyik szeletet válasszam, az egy hatodot, vagy a két tizenkettedet? Ilyen izgalmas kérdések foglalkoztatnak bennünket mostanában…


Ha 600 méter a távolság az iskolától az utca végéig, eleget gyakorlunk-e a két kilométeres Waldorf-olimpia távjára egy oda-vissza futással? Az angol csokis keksz receptje grammokban adja meg a hozzávalók mennyiségét. Hány dkg-ot mérjünk ki a mérleggel, amikor sütünk? Az illóolajat milyen mértékegységgel mérjük? Hát a limonádét?


Az osztályban minden reggel kockadobással döntjük el, ki gyújthatja meg a gyertyát és ki olthatja el. Különleges, nyolcoldalú dobókockával (ami nem is kocka!) dob mindenki négyszer. Ezt a négy számot szorozzuk össze – persze fejben. Gyakran háromjegyű számot is. Hogy ez lehetetlen? Dehogyis! Egészen egyszerű, csak gyakorolni kell. Lépésről lépésre, nem kapkodva, nem sürgetve a folyamatot.


Gyere és nézd meg, hogy tanulunk az Aranyhal Waldorf-iskolában! A 4-5. osztály számtanórájába pillanthatsz be október 16-án. Kezdés 8:15-kor, az óra 10:15-ig tart. Előzetes regisztráció a 20/322-9520 telefonon vagy az aranyhalwaldorf@gmail.com címen. Várunk Dunakömlődön, a Béke utca 13-ban!