március 02

Felvételi tájékoztató

„Hogy felfrissülj a nagy Egészben, lásd meg az Egészet minden kicsi részben!” Goethe

FELVÉTELI FOLYAMAT

Részletes tájékoztató ITT található.

2018. március 27. Jelentkezési lapok leadási határideje
2018. április 14. „Felvételi” játék a gyerekeknek
2018. április 16-17-18. Szülői beszélgetések
2018. április 23-24. Beiratkozás

Az előadásokon lehet jelentkezési / anamnézis lapot kérni, mely kérdéssorból áll.

Gyermekük közösen történő optimális neveléséhez fontos, hogy a Jelentkezési lapon (anamnézisen) található kérdésekre őszintén és részletesen válaszoljanak. Az osztálytanítónak és a szaktanároknak fontosak ezek a leírások a gyermekek tanításához való komoly felkészülésben. Mindezeket figyelembe véve építi fel az osztálytanító a nevelési folyamatot és működik együtt a szülőkkel az iskolás évek alatt.
A jelentkezési lap tartalmát bizalmasan kezeljük, azt csak az osztálytanító olvassa, a szaktanárok csak a szülőkkel történő egyeztetés után, indokolt esetben nézik meg. Köszönjük segítségüket!

A megírt jelentkezéseket március 27–ig folyamatosan fogadjuk. Ezután a felvételi pontos napjairól és időpontjairól a családokat e-mailben, telefonon vagy személyesen értesítjük.

A hozzánk jelentkező gyerekek 4-5 fős csoportokban játékos felvételi foglalkozáson vesznek részt április 14-én délelőtt. Egy mese keretein belül a tanári kollégium tagjai felmérik a gyerekek iskolaérettségét. Közben a szülők a Szülői Kollégium és a Fenntartó Egyesület tagjaival beszélgetésen vesznek részt. A pedagógusokkal a szülők a felvételi utáni héten külön találkoznak és megbeszélik a tapasztalatokat.

A fenti események után következik a döntés a felvételről. Az erről szóló értesítést e-mailben, vagy levélben, postai úton küldjük ki. A felvételt nyert gyerekek számára ez az értesítés fontos dokumentum a körzeti iskolai beiratkozásnál.

A döntésről a kerületi beiratkozásig értesítjük a jelentkezőket.