december 01

Nemzetközi projekt kezdeményezője az Aranyhal Waldorf Iskola

Film és kiadvány is készül Paks–Dunakömlődön

Nagyszabású nemzetközi projekt vette kezdetét a paks-dunakömlődi Aranyhal Waldorf Óvodában és Iskolában 2017. december 1-jén. A projekt részeként a magyarországi intézmény maribori (Szlovénia) és rijekai (Horvátország) partnerével együttműködve szakmai továbbképzéseket és partnertalálkozókat szervez pedagógusok részére. A közös munka eredménye lesz egy érdeklődők számára készülő kiadvány és egy tanároknak szóló oktatófilm is.

Az Erasmus program keretei között megvalósuló „NEW GLOBAL SUSTAINABLE COMMUNITY FORMS IN EASTERN EUROPE IN THE PATHWAY OF ALTERNATIVE EDUCATION THROUGH COOPERATION, MOTIVATION AND INSPIRATION OF TEACHERS AND PARENTS” című projekt első képzésének és nemzetközi partnertalálkozójának Paks ad otthont 2018 januárjában.

A Waldorf-pedagógia egy olyan módszertan, amely a világon mindenhol ugyanazokat az értékeket követi. A projekt célkitűzése, hogy a meghatározott módszertani elemek mellett bemutassa a különböző országonkénti sajátosságokat, amik tökéletesen illeszkednek a módszertanra, mégis különbözőévé teszik az adott intézményt. Az ünnepek hátteréről, megvalósításának különböző lehetőségeiről szól az első, négynapos paksi képzés 2018. január 18-21. között, ami lehetőséget teremt arra is, hogy a partnerek közelebbről megismerhessék egymás intézményeit és munkáját. A projekt célkitűzése a pedagógusok egyéni fejlesztése mellett, hogy a közös munka során a partnerintézmények (közösségek) közelebb kerüljenek egymás kultúrájához, sajátos gondolkodásmódjához is. A projekt húsz hónapja alatt a három helyszínen összesen hat tematikus képzésre és három partnertalálkozóra kerül sor.

(A projektet az Európai Bizottság támogatta. A megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.)